BEACHVOLLEY

Het spel:

• Er wordt gespeeld op een veld van 12 x 6 meter.

• In het veld staan per team 3 spelers, er mag onbeperkt gewisseld worden.

• Het team dat als eerste wordt vermeld op het wedstrijdformulier heeft de eerste opslag.

• Er mag over de hele achterlijn geserveerd worden, via het net serveren is toegestaan.

• Een team mag de bal maximaal 3 keer aanraken om deze terug over het net te spelen, een speler mag de bal niet 2 keer achter elkaar spelen.

• De set wordt gespeeld volgens het rally-point-systeem. Dit betekent dat na iedere rally een punt aan de winnaar van de rally wordt toegekend.

• De bal mag met het hele lichaam worden gespeeld.

• Een team wint het punt als de bal het zand raakt binnen de lijnen of als de tegenstander bijvoorbeeld de bal in het net slaat.

• Net fouten worden door de scheidsrechter beoordeeld.

• Na iedere opslagwissel draait het team een plaats met de wijzers van de klok mee. Er komt op deze manier steeds een andere serveerder.

Speeltijd:

• Een wedstrijd bestaat uit 2 sets van 6,5 minuut, na 6,5 minuut wordt er gewisseld van speelhelft.

• Begin en einde van een wedstrijd wordt centraal aangegeven. Ook het wisselsignaal na 6.5 minuut wordt centraal gegeven.

• Wanneer de bal in het spel is tijdens het eind of kantwissel signaal wordt het punt afgemaakt.

• Bij een gelijke stand in de set (bv. 14-14) wordt er een beslissend punt gespeeld. Hierdoor ontstaat er altijd een set winnaar.

De Score:

• Wedstrijdpunten worden toegekend op basis van totale uitslag.
    Punten bij uitslag 2-0, winnaar 2 punten, verliezer 0 punten.
    Punten bij uitslag 1-1, beide teams 1 punt.

Het spel:

• Er wordt gespeeld op een veld van 14 x 7 meter.

• In het veld staan per team 2 spelers.

• De serverende partij serveert van achter de achterlijn (base line). Hij mag maar één keer serveren. Er bestaat geen let en er is geen tweede service bij het beachtennis.

• Een team wint het punt als de bal de grond raakt binnen de lijnen of als de tegenstander bijvoorbeeld de bal in het net slaat.

Speeltijd:

De score:

beachtennis
beachsoccer

BEACHSOCCER

Het spel:

• Er wordt gespeeld op een veld van 22 x 30 meter.

• In het veld staan per team 4 veldspelers en 1 keeper, er mag onbeperkt gewisseld worden.

• Het team dat als eerste wordt vermeld op het wedstrijdformulier heeft de aftrap.

• Het is niet toegestaan direct vanaf de aftrap te scoren.

• Wanneer de bal buiten het speelveld gaat mag de spelhervatting worden ingegooid of ingetrapt, hieruit mag niet direct geschoord worden.

• Bij een overtreding wordt de vrije trap genomen op de plek waar de overtreding begaan is. Alle veldspelers dienen op dat moment uit de baan van het schot te gaan staan en de bal mag niet aangeraakt voordat deze het zand of de keeper heeft aangeraakt.

• Corners worden niet direct gegeven. Bij drie corners wordt een penalty toegekend aan de tegenpartij, deze wordt genomen vanaf de 7 meter lijn.

• Scheidsrechters hebben volledige autoriteit om beslissingen te nemen die niet ter discussie staan.